Storbyferie i London

londontopfoto-800

Uden sammenligning min yndlingsby og den by, jeg har besøgt allermest. De første gange med min eksmand, flere gange jobmæssigt, med veninder og de seneste gange alene, dog med den lille krølle, at jeg bor hos en dejlig ven, men dagene nyder jeg alene.

Og hvad laver man så alene i en storby? I mit tilfælde slapper jeg faktisk af, jeg flyder med strømmen, jeg har nogle ting, jeg gerne vil se, men jeg drejer pludselig omkring et hjørne og mit mantra i livet er: det er sjældent den lige vej, der byder på overraskelser. Drej om hjørnet og se, om ikke eventyret ligger dér.

Jeg har friheden til at gøre lige, hvad jeg har lyst til og det gør jeg. Jeg køber en kop kaffe og en sandwich og sætter mig på en bænk langs Themsen, jeg går på pub og bestiller en dejlig kold pint og jeg sætter mig altid i baren. Skal jeg have noget at spise, spørger jeg altid, hvad de kan anbefale. Mobiltelefonen lægger jeg i tasken, jeg kigger ud og op og direkte på folk, smiler og kan finde på at spørge om et eller andet eller kommentere noget. Og på den måde kommer jeg stort set altid i kontakt med andre mennesker. For mig er det en berigelse. Min energi henter jeg i samværet med andre mennesker.
Jeg tager ofte bussen i London, og på den måde kommer jeg også igennem områder, som jeg ikke kender. Ser der rigtig hyggeligt ud og jeg har tid og lyst, hopper jeg af og går en tur. Der kommer jo en bus igen.
Uanset, hvor jeg har været, har jeg aldrig nogensinde kørt i en turist-Hop-on-Hop-off bus. Hele konceptet strider imod min lyst og trang til at udforske det lokale, det naturlige.
Fordelen ved at have været i en by som London så mange gange er, at alle de ting og steder ”man skal se”, er overstået. Nogle steder vender jeg tilbage til, f.eks. Tate Modern, Carnaby Street, Camden Town, men ellers ser jeg nye områder. London er en stor by og der er utrolig mange fede steder, lækre butikker, skønne områder, underholdning osv.

Det fjerde og sidste indlæg i sagaen “At rejse alene” for denne gang. Læs del 1, 2 og 3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s