Afvisninger – av!

redirect

Har I det også sådan? At det svier ret meget at blive afvist? Jeg nævner i flæng: ikke at få jobbet efter en ellers vellykket jobsamtale, eller endnu værre; slet ikke at blive indkaldt. Eller når flirten pludselig ikke gider mere, eller når bedsteveninden får en anden bedsteveninde.

For mig fylder den følelse og tager for meget energi. Hvis jeg kunne samle al den energi der gennem tiden er gået med tanker og bekymringer ved afvisninger er jeg ret sikker på at jeg kunne >>run the world<< Beyoncé-style. Så derfor har jeg sat mig for at udfordre den følelse. For hvad nu hvis man rent faktisk kan vende en afvisning til noget positivt?

Når jeg mangler inspiration til karriere eller vil have sat de store ting i livet lidt i perspektiv, så researcher jeg. Jeg er svært glad for TED Talks, hvor forskellige eksperter, storytellere mv. deler ud af deres tanker. Forleden faldt jeg over Jia Jing – en inspirerende forfatter, blogger og iværksætter. Han fortæller om et slags traume han oplevede da han var seks år. Den afvisning han fik dengang sad stadig i ham i hans voksne liv og satte en stopper for at turde at springe ud i noget nyt, for hvad nu hvis det ikke lykkedes? Hvis folk ikke var interesserede i det han tilbød. Han udfordrede sig selv til at ændre sit reaktionsmønster ved afvisninger og det lærte han en helt masse af. Se selv: https://www.ted.com/talks/jia_jiang_what_i_learned_from_100_days_of_rejection#t-9214

Jo ældre jeg bliver, jo mere finder jeg ud af hvad der virker i det virkelige liv. Jeg har fundet ud af, at man bliver nødt til at spørge hvis man gerne vil have noget. Hvor skal din chef ellers vide fra hvad du tænker om dine arbejdsopgaver, løn og vilkår? Og hvordan skal din kæreste vide hvad du godt kunne tænke dig, hvis ikke du siger det?

Ved at spørge følger naturligvis også afvisninger. Måske er det derfor jeg førhen har holdt tanker og meninger lidt for mig selv – det er meget nemmere og risikoen for ”av” er dermed minimeret.

Men nu vil jeg ændre mønstret! Jeg vil spørge og udtrykke mine holdninger og så vil jeg, når jeg møder skepsis, forsøge at se efter mulighederne i stedet for. Hvem ved, måske jeg kan lære noget og blive bedre, dygtigere og klogere.

Jeg holder jer opdateret om, hvordan det går 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s