Tirsdagstanker om tid

2017-10-23_20-50-02

Mine tirsdagstanker, som er beskrevet nedenfor, vil med nøjagtighed kunne beskrives som værende ”forvirrende” og ”funderende”. Læs selv

Clara Sofie sagde i 2011 at hun ”vil elske, når tiden går baglæns” (kan I huske den sang?). Det er lang tid siden og det samme er følelsen af nok tid. Jeg ville også elske at tiden ville gå baglæns – bare en gang imellem. Det er dog ikke de samme kvaler, som ligger til grund for mit ønske. (Clara Sofies handler vist om tabt kærlighed). Jeg har bare så meget jeg gerne vil nå.

Da jeg var lille føltes de treogtyve dage til d. 24. december uendeligt lange. Sidste år nåede jeg ikke engang at pynte op før december var væk. Enden på sommerferier frygtede jeg aldrig, da jeg var lille, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne se den. Altså enden. Nu når jeg dårligt at sætte mig i flysædet på vej til varmere himmelstrøg før ærgrelsen over det sidste ”skål og vi ses du skønne livsbekræftende og smukke land” har lydt.

Tiden syntes mere og mere knap – hvordan skal jeg nogensinde nå at forfølge alle de ønsker, drømme og mål jeg har sat mig?

Men tid er ikke en fast størrelse. Dens hastighed kan ændre sig i forskellige situationer. Tid er et abstrakt begreb. Nogle gange ønsker man faktisk at den ville gå hurtigere. Som da jeg som 18-årig sad med svedige hænder og rystende knæ ved siden af hende, som skulle afgøre om jeg kiggede mig nok over skuldrene og i side- og bakspejl til at få et bevis på en form for frihed – et kørekort. For den vordende mor føles den sidste måned før termin som en evighed (har jeg hørt). Når barnet er kommet til verden ville mange ønske at de kunne trykke på en stop-knap – det går for hurtigt.

Min konklusion; tiden er en mærkelig størrelse og den er måske hvad man gør den til. Jeg prøver at gøre den til mest muligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s