Materialistisk – og hvad så?

2017-10-26_16-29-38

En yngre kollega blev for nylig næsten blæst ned af stolen, fordi hun fortalte om sit køb af et (dyrt) duftlys i en interiørbutik. Meningerne var mange; det er da fuldkommen vanvittigt, du tjener vist for meget, tænk hvad du kunne have fået for de penge osv. osv. i samme rille. Rød om kinderne grinede hun lidt påtaget. Jeg syntes sgu, det var synd for hende! Det kan jeg da også finde på, sagde jeg. De kiggede på mig, men sagde ingenting. Men det er rigtigt, det kan jeg altså også finde på!

Et stykke tid efter kommer hun til mig og siger næsten undskyldende, at hun godt ved, at hun er materialistisk. Måske, og hvad så??? Det er da hendes suverænt egen beslutning, hvordan hun vil bruge sine penge.

Jeg har ikke tidligere haft råd til dyre møbler og tøj, stor bil osv. Jeg har en almindelig lønindkomst, men min singletilværelse har givet mig mulighed for at prioritere, hvad jeg vil have for pengene. Materialistisk eller ej, så vælger jeg at spare op til et tørklæde, taske, lampe, parfume, stol, nyt spisestel eller hvad jeg nu ønsker mig. Kvalitet frem for kvantitet og jeg er på det rene med, at kvalitet koster. Det giver mig en glæde og stor tilfredsstillelse, når jeg endelig kan opfylde et ønske. Nettet er min ven, for dér kan jeg nemt sammenligne priser, finde tilbud osv.

I lange perioder er jeg meget sparsommelig og det giver mig så friheden og muligheden for at forkæle mig selv eller andre.

Det er der ingen andre, der kommer til at bestemme 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s