Form og figur: om at være plussize

Voluptious lady 50x70

Alle, der kender eller har set mig, ved, at jeg aldrig har haft modelmål –i hvert fald indtil det blev ”moderne” at være plussize …

Jeg vejede 1780 g ved fødslen, men jeg kom hurtigt efter det! Lige så længe jeg kan huske tilbage og på alle billeder af mig som helt lille, har jeg haft nogle solide bundgarnspæle og en veludviklet omkreds.
Som ung dyrkede jeg enormt meget sport; spillede fodbold 5 gange om ugen på forholdsvist højt niveau. I folkeskolen havde jeg aldrig menstruation i ugevis eller glemt håndklædet, jeg elskede sport og ville ikke gå glip af en gymnastik- eller svømmetime.
Men det til trods har jeg alligevel altid været en stor pige.

Drillet eller mobbet er jeg gudskelov aldrig blevet, men det har da ikke været lige sjovt altid.
Jeg har været på et utal af forskellige slankekure i mit liv, for jeg ville jo gerne være slankere og også kunne købe det pæne og smarte tøj, ligesom ”alle de andre”.

Slanke-tyranniet lagde jeg først på hylden i en alder af 47 år! Men hvilken befrielse 🙂

Min allerstørste bekymring er faktisk, om jeg har påvirket mine børn negativt igennem årene. Ikke, at jeg på nogen måde har været fanatisk, det vidner kroppen nu bestemt heller ikke om …., men har jeg på en eller anden måde alligevel givet dem et forkert/forvrænget billede af kropsidealet som helhed?
Jeg håber det virkelig ikke!

thumbnail_IMG_0836-500
Fra da Cille og jeg var i Los Angeles i foråret.

For vi er jo gudskelov ikke ens, det kan bare svært at erkende, når vi konstant bliver facet med det ene skønhedsideal efter det andet.

For mit eget vedkommende ændredes mit syn på min egen krop, da jeg efter min skilsmisse mødte en skøn mand, der gang på gang på gang roste og omfavnede alle mine kurver.
Han elsker kvindelige former og er aldrig bleg for at kommentere på dem. Langsomt, men sikkert begyndte jeg at ændre syn på min krop.
I mange år troede jeg faktisk, at mænd helst vil have slanke kvinder, men det er der mange, der ikke vil, har jeg da fundet ud af. Der er mænd og kvinder for enhver smag.

Jeg er ikke tilfreds med, at jeg det sidste ½ år har ladet stå til og droppet min styrketræning, for det kan ses og mærkes, men jeg er tilfreds med, at min krop er fyldig. Så tilfreds, at jeg for et par år siden købte en bikini, og jeg købte sgu også en ny i år! Bikini, som jeg ikke har ejet siden jeg var 10 år 🙂
Ikke at jeg spankulerer rundt i den, men når jeg er på ferie, ligger jeg og solbader i bikini. Og hvilken befrielse det er ikke at have en våd, klam tætsiddende badedragt på i timevis. Den når jo ikke at blive tør, før det er tid til at blive kølet af igen. Det er bare virkelig vigtigt at huske masser af solcreme på vommen, for hold nu k…, hvor bliver den hurtigt rød nu, hvor den bliver sluppet ud i det fri.

Velsiddende tøj i store størrelser er ikke længere svært at finde, og det findes i alle prisklasser. Jeg køber en del kjoler i Kvickly f.eks. Det er ret god kvalitet til en meget overkommelig pris og pasformen er god til min æblefigur. Jeg gider jo ikke ligne et cirkustelt, blot fordi jeg bruger str. 46/48.
Jeg køber også dyrere mærker og så køber jeg tøj, når jeg er på ferie. På den konto er USA fantastisk, men jo lidt sværere at nå, desværre. Men f.eks. Tommy Hilfiger i USA findes i ”damestørrelser”.

Noget af det vigtigste, synes jeg, er dog at have bh og trusser på, der passer. Jeg går aldrig på kompromis med den del. Det er vigtigt at have den rette str. BH og i min størrelse (G-I skål afhængig af mærket) betyder det, at jeg altid køber god kvalitet BH. Primadonna, Simone Perélè eller Nessa kan jeg varmt anbefale. De mærker holder godt på det, de skal 🙂 Jeg har fået taget korrekt mål i en butik og så køber jeg varerne online, når der er tilbud eller udsalg. Det er en hel befrielse ikke at skulle stå i et lille varmt prøverum og prøve undertøj.

Så kære barmfagre medsøstre og alle jer, hvor str. 42 strammer over ækvator; embrace yourself.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s