Hvad har fodboldspillere og pædagoger tilfælles?

giphy

”De er ellers altid så kloge”.

Således sagde min petite, finurlige og vittige fysioterapeut til mig forleden. Jeg havde netop fortalt hende, at jeg tidligere har været i behandling for smerter i ryg, nakke, skuldre, hoved (you name it – alt over bæltestedet) hos en osteopat. Har I hørt om sådan en fætter før? Jeg havde ikke. Ikke desto mindre var det sådan én min læge beordrede mig til at besøge efter et meget lidt elegant uheld på en marmortrappe. Så det gjorde jeg. Min osteopat var fransk, glad for god vin og at lave lækker mad – og utroligt god til at løsne min sammenkrøllede krop op.

Nu er jeg så imidlertid rykket over til lidt forsigtig fysioterapi for at blive æltet, knækket og brækket. Jeg fortæller hende, at osteopat-manden ikke fortalte mig særligt meget om skadens og genoptræningens omfang hvorefter hun kvitterede med førstnævnte citat. Bare sådan. Tørt leveret dansk sarkasme.

Og så var det jeg begyndte at tænke. Er det universelt i alle brancher at man hater lidt på ”de andre”?

Jeg har en mørkeblå studenterhue, men har i hele min gymnasietid hørt at ”der er kun én rigtig farve, og den er rød”. Sorry, jeg synes blå er pænere. Fodboldspillere er nogle tudeprinsesser modsat håndboldspillere, som er hårdkogte, store og stærke. Og lærerstuderende synes ofte, at dem der læser til pædagog er nogle vattede, små nisser.

Er det bare sund konkurrence? Eller har vi lidt for travlt med hvad andre gør?

Egentlig tror jeg at vi gør det ubevidst. Rakker ned på andre for at hæve os selv. Men det er meget mere beundringsværdigt at fremhæve kvalitet. Og mennesker af god kvalitet er det bedste selskab.

Heeeep så er det weekend!

2 thoughts on “Hvad har fodboldspillere og pædagoger tilfælles?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s