Mit hår – en saga for sig

Mit hår er simpelthen vildt! Jeg nævner det absolut ikke for at blære mig, men det er altså lidt vildt.
Jeg har krøller – sådan lidt ”den-hvide-neger-agtigt” (måske ikke politisk korrekt).
I mange, mange år var jeg helt kortklippet, men for omkring 15 år siden lod jeg det bare vokse ud og nu er det nærmest blevet min signatur.
Jeg får ofte komplimenter fra fremmede, og jeg står aldrig foran nogle til en koncert, danseaften eller lignende uden, at der er flere, der hiver i en krølle og når jeg vender mig om, er kommetaren som regel: ”undskyld, men jeg blev bare nødt til at hive i den”.

Når det er vådt og redt ud, går det næsten ned til midt på ryggen. Når det er tørt, krøller det op.
Det har ikke altid været nemt og det er stadig ikke nemt.

Som lille pige blev jeg stiktosset, når alle de gamle damer rodede mig i håret. Det er jeg vokset fra nu, men jeg kan stadig godt blive lidt ærgerlig over, at jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med det. Det vokser bare, og krøller.
Nu er det så langt, at jeg kan lave en hestehale eller ”dusk” ovenpå hovedet.
Men hvad stiller man op med sådan en manke? Nogle, der gode ideer?

Sidst jeg var til frisør var i oktober 2013 …! Og det var ingen succes, for som alle andre frisører anede hun ikke sine levende råd. Til trods for, at jeg havde ringet forinden og fortalt om parykken, jeg var forbi salonen, inden jeg bookede tid og jeg kom en ½ time før tid på dagen.

For omkring 12 år siden var Cille og jeg på spa-ophold i Polen og min impulsive side tog pludselig over; vi booker en dobbelttid hos frisøren! Jeg blev klippet en smule og krøllerne blev forsøgt trukket ud. Da jeg var færdig, havde jeg frisure som den tidligere politiker Birthe Rønn Hornbech. Der var godt med swung i, ha ha. Hold op, hvor vi grinede. Jo længere op af dagen og aftenen vi kom, jo mere uregerligt blev håret og da jeg gik i seng, havde jeg krøller igen.

Jeg har efterfølgende forsøgt at glatte det ud 2 gange; det holder max. 3-4 timer, så krøller det igen. Det er heller ikke et stort ønske at være glathåret, det er bare for at prøve noget andet, at få et andet look til en forandring.

Positivt er det imidlertid, at jeg stadig næsten ingen grå hår har, men hold op hvor er det dyrt i produkter. For der skal fugt og styling til i rå mængder.

Et kuriosum: min datter ønskede sig en tatovering, der symboliserer noget vigtigt, vi har sammen. Så hun fik lavet en flyvemaskine, fordi vi er så gode til at rejse sammen, og ud af maskinen kommer ”røg” i form af krøller. Tatovering eller ej, sådan et statement går jo lige i hjertekulen på den ikke-tatoverede mor 🙂

4 thoughts on “Mit hår – en saga for sig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s