To sider af samme sag: Nytår i Lissabon del 2

thumbnail_IMG_2189-500

Vi fejrede jo nytår i Lissabon – det kan næppe være gået manges næse forbi. Vi var i lufthavnen monstertidligt d. 28. december da vi skulle flyve kl. 06.10. Af (bitter) erfaring har jeg lært altid at tjekke rejseplanen i god tid for at tjekke status på tog, bus og metro, uanset hvor jeg skal hen, og ganske rigtigt lærte jeg om eftermiddagen d. 27. december at metroen ikke kørte i præcis den time, hvor vi skulle have den til lufthavnen. Jeg skrev fluks til resten af mine rejsefæller og vi fik arrangeret andre transportformer.

Tobias og jeg tog bussen fra Nørrebro og den kører naturligvis ikke så tit om natten og derfor var den eneste bus, der passede nogenlunde med tiden, en bus der ville ankomme 15 minutter efter vi havde aftalt at mødes i lufthavnen alle sammen. Vi tog dog denne bus, da vi ikke lige følte for at være der en time for tidligt. Det viste sig at være en god beslutning.

Vi ankommer til planlagt tid, har allerede tjekket ind hjemmefra og kan derfor gå direkte op i security hvor der ikke er et øje. Halvvejs mod vores gate tænker jeg, at jeg lige vil ringe til de andre for at høre om de nu også har husket de to flasker vand som de ville købe med til os. Og her lærer vi så, at de stadig står nede i check-in fordi der er et problem med klapvognen. Tobias og jeg går tilbage til Tax Free og køber vand til hele banden hvorefter vi så atter vender snuden mod gaten. Og her sidder vi så som nogle af de første og ca. en halv times tid før resten af rejseteamet ankommer – lige før vi skal ombord på flyet. Lektien: aftal at mødes ved gaten næste gang også 😉

3 timers tid efter vi er lettet sætter vi atter fødderne i land. Denne gang i et land med en noget mere behagelig temperatur. Vi havde nemlig 17 grader og solskin (og kun en enkelt byge) de dage vi var der. Fandeme dejligt! Og også lidt spøjst at gå rundt i slutningen af december uden at være pakket ind i hue og halstørklæde og at kunne sidde i t-shirt og få en Aperol Spritz i solen. Mmmm.

portugal nummer 1-crop

Vi fik tullet rundt, set nogle flotte kirker og pæne bygninger og selvfølgelig smagt god mad og vin. Nytårsaften valgte vi at holde hjemme med en dejlig middag som min onkel og svigerinde stod for. Kl. 23.00 så de unge 90 års fødselsdag (for det skal man jo, ikke??) og så tog vi ellers et par øl og to flasker champagne med ned til vandet, hvor der var fyrværkeri-show. Alle der kender mig ved at jeg er svært glad for champagne og det viste sig da også at jeg var den eneste der kunne lide den ene af flaskerne – så den endte jeg med at drikke. Lektien: lad være med at tage hjem d. 1. januar, men hav lige et par dage efter nytår til at slappe af i. Det vil jeg tage med mig i hvert fald. Det føltes på en måde abrupt at tage hjem dagen efter. Så vil jeg hellere have lidt dage før nytårsaften og lidt dage efter. Har I andre prøvet at holde nytår i udlandet? Hvad gjorde I?

Men alt i alt en dejlig tur og det kan godt anbefales!

portugal nummer 2-crop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s