Sølvbryllup med arbejdspladsen

Jubilæum

Jeg nåede ikke at fejre sølvbryllup i mit ægteskab, men i forrige weekend kunne jeg fejre 25 års jubilæum på min arbejdsplads.
Det er da trods alt også noget 🙂

25 år på den samme arbejdsplads er trods alt en slat. Heldigvis føler jeg mig ikke 25 år ældre, men det har givet mig anledning til at reflektere lidt over mit forhold til mit arbejde.

Jeg er og har altid været meget dedikeret til mit arbejde. Jeg sætter en ære i at udføre opgaverne korrekt og uden fejl og ikke mindst at løse de opgaver, der rent faktisk ligger i min stilling.
Det ligger meget i tidens ånd, at det er ”smartere” at være projektdeltager, alle skal have ”spændende” opgaver, ingen ønsker rutineopgaver osv. osv.
Men hånden på hjertet; vi har alle rutineopgaver i en eller anden udstrækning uanset stillingstype og niveau og det er der da ikke noget galt i. Er det ikke indimellem meget rart at løse en opgave, som man ikke behøver at vride hjernecellerne for at få i hus?
Det går da rigeligt stærkt i dagligdagen. Og når rutinerne er af vejen, kan man kaste sig over alt det andet, der kommer til en. For opgaverne har en klar tendens til altid at lande der, hvor de bliver løst med kvalitet og rettidigt. Uanset hvem man er.

Nå, men 25 år med mange forskellige chefer, organisationstilpasninger, nye systemer, nye kolleger, nye forretningsområder osv. osv.
Det er et PRIVELEGIE og jeg er egentlig ret godt tilfreds med mig selv og min indsats.
Alligevel havde jeg lange overvejelser og dialog med mig selv, om dagen skulle markeres eller ej.
Så kom jeg til at tænke på alle de kolleger, jeg igennem årene har arrangeret både 25 og 40 års jubilæum for og hvor strålende glade de har været, så jeg besluttede mig for, at jeg også skulle fejres.

Jeg er ikke begejstret for at være midtpunkt, jeg er allerbedst i kulissen. Så mit ønske var, at det ikke måtte være højtideligt, men uformelt og hyggeligt.
Og det blev simpelthen en fantastisk dag og aften, som jeg ikke vil have været foruden.

Der kom tidligere chefer og kolleger, nuværende kolleger, chefer, familie og venner. Fuldstændig overvældende.
Som en af mine kolleger bagefter sagde: ” hele rummet var fyldt af kærlighed og taknemmelighed” og det var præcis den følelse, jeg selv stod med undervejs.
Jeg er så taknemmelig og glad for, at så mange mennesker fra nær og fjern tog sig tid fredag eftermiddag til at hilse på mig. En meget stor del af dem blev også hængende efterfølgende, så det blev sen aften. Dejligt!

Min arbejdsplads er sikkert ikke meget anderledes end andre store danske arbejdspladser, men der er en stor rummelighed, der er vide rammer og der er respekt for det enkelte individ.
Det er værdier, som jeg kan identificere mig med og derfor er jeg også stolt af min arbejdsplads 🙂

2 thoughts on “Sølvbryllup med arbejdspladsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s