Er det Folkeskolens opgave

at lære børnene at opføre sig ordentligt in real life og på nettet?
Dybest set, nej det er det sgu ikke! …. eller er det?

some
Billede fra pinterest

Er det ikke forældrenes pligt at opdrage egne børn, således at de behandler deres medmennesker ordentligt og respektfuldt?
Gu’ er det da så, hvis du spørger mig. Det er der så ikke nogen, der har gjort, så nu skriver jeg det. Dem der kender mig, ved nemlig godt, hvad min holdning er 🙂

Hvorfor farer jeg så i blækhuset; det gør jeg, fordi der på det seneste har været utrolig meget omtale i samtlige medier om de over 1000 unge mennesker, der har delt en video af en ung pige i en kompromitterende situation.
Hovedet på sømmet ramte i morges, da en ung pige på DR4 sagde, at de unge ikke ved, hvordan de skal gebærde sig, for de har ikke haft det på skoleskemaet. Hun foreslog derfor, at det skal indgå i seksualundervisningen i 6. kl.

Det har jeg absolut ikke noget imod, men jeg opponerer imod, at de unge mennesker åbenbart skal vente til 6. kl. med at blive informeret om, hvad der er rigtig og forkert opførsel på de sociale medier.
Den burde deres forældre nemlig have taget længe forinden!

Som en hovedregel kan man jo altid spørge sig selv, inden man trykker på videresend: Vil jeg blive glad, hvis det er mig, der bliver udstillet på denne måde? Nå ikke, jamen så skal jeg nok heller ikke udstille andre.

I bund og grund handler det om ganske almindelig god opførsel og den gælder uanset om det er ved personligt møde eller om man gemmer sig bag ved en skærm af en eller anden størrelse.

Forældre, mand jer op 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s