En smuttur til Milano

toppic

I forrige weekend var T og jeg på weekendtur i Milano – min julegave til ham. I 2017 snakkede ham og jeg en del om at vi godt kunne tænke os at rejse noget mere i dette år. Tage nogle små ture i ny og næ fordi vi synes det giver helt vildt meget fornyet energi i hverdagen. Det er ligesom om at et par dages luftforandringer får sat gang i nye tanker og impulser og giver en lyst til at klø på med diverse ting. Vi har en del kørende.

Nok om det. Her er en lille guide til Milano.

HER SKAL DU BO

milan1

Vi boede i et område, der hedder Ticinese. Et afslappet sted hvor studerende og hipstere holder til. Jeg havde lejet en lejlighed på airbnb som var lille og fin, med badekar (læx) og en fin udsigt fra den franske altan. Den lå på hovedgaden i det lille område lige midt imellem Duomo’en og et andet område der hedder Navigli – helt perfekt. Navigli er Milanos svar på Nyhavn – rigtig hyggeligt område med små gallerier, lækre restauranter og drinks. Ticinese kan anbefales.

DET SKAL DU OPLEVE

milan2

Navigli – gå en tur i de små gader og langs vandet og spis lækker pizza og pasta.

Duomo – fordi, selvfølgelig. Ved kirken ligger Galleria Vittorio Emanuele ll, som egentlig er et shoppingcenter – men det er helt uovertruffen. Guld, malerier og snørklede vægge pryder centret.

Brera – et andet rigtig hyggeligt område. Virker meget lokalt. Finder du de små caféer koster en kaffe og en crossaint 2 euro – win!

Fondazione Prada – en kunst-”institution”. Vi kom desværre på et tidspunkt hvor de var ved at udskifte store dele af deres udstillinger, så tjek lige hjemmesiden før I tager derud. Det ligger nemlig lidt udenfor centrum, men det er hurtigt og billigt at tage en taxa. Tag derud om ikke andet for at se et hus badet i bladguld eller en café indrettet af Wes Anderson.

Parco Sempione – stor park, hvor slottet bl.a. ligger

milan5

HER SKAL DU SPISE

Tobias og jeg er svært glade for pasta. Og pizza. Og vin. Og ost. Og og og. Ergo, Italien er perfekt for os.

milan3og4

Le Striatelle di nonna Mafalda – i Navigli ligger dette must af en restaurant. Hyggeligste sted, lækreste pastaretter, god vin, fantastisk tiramisu og virkelig gode priser.

La Prosciutteria – lille sted i Brera med de bedste råvarer. Vi købte et bræt med alt muligt forskelligt kød og ost. Gode priser og billig vin!

Drogheria Milanese via Conca del Naviglio – tæt ved vores lejlighed ligger den meget lokale og velbesøgte restaurant vi havde fået anbefalet. Vi købte nogle forskellige forretter så vi kunne smage lidt af hvert. Stort og flot sted.

 

Vi fløj fra Kastrup til Bergamo som ligger lidt uden for Milano. Her kan man nemlig få billige flybilletter. Vi tog en bus fra Bergamo til Milan Central Station, hvor vi havde købt billetter hjemmefra, men man kan også bare købe dem når man ankommer.

Vores næste tur i midten af februar går til Paris og jeg glæææder mig allerede 🙂

2 thoughts on “En smuttur til Milano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s